Rezervišite svoj boravak u Stella Apartmanima

Postoje mesta koja su manje ili više lepa, postoje mesta kroz koje prođete u životu i nemate potrebe da im se vraćate, postoje mesta u koja odete samo jednom u životu i pamtite ih zauvek, postoje mesta…

Ali, ako jednom posetite Vrnjačku Banju, tu bajkovitu zelenu oazu u srcu Srbije, tu lekovitu kraljicu srpskih banja, i osetite njenu dušu i šarm, zasigurno ćete poželeti da se ponovo vratite njenim izvorima, parkovima, šetalištima, šumama.

Lekovitost njenih izvora, uređeni parkovi, idealna klima, blizina planine Goč, vekovnih manastira i izuzetna arhitektura, samo su neki od razloga zbog kojih je Vrnjačka Banja najveće i najčuvenije banjsko lečilište u Srbiji, već skoro 150 godina i veoma privlačno turističko mesto za odmor i rekreaciju. „Rimljani su ovde bili, sa izvora vodu pili“, kaže naša banjska himna, a o tome svedoče istorijski dokazi. Svoju prirodnu lekovitost i lepote Vrnjačka Banja je vekovima nudila svima, meštanima, gostima, vojskama, mladima, starima, bolesnima da ozdrave, zdravima da očuvaju svoje zdravlje. Bila je i ostala: lečilište, odmaralište, utočište i mesto ljubavi.

Vrnjačka Banja ili srpske Karlove Vari, privlačila je oduvek elitne goste: Tako hronika beleži da su u njoj boravili članovi dinastija Obrenović i Karađorđević, jugoslovenski predsednik Tito, nobelovac Ivo Andrić, pesnikinja Desanka Maksimović, glumci, reditelji, čuveni lekari, profesori, naučnici, arhitekte, savremeni političari…Njenim parkovima oduvek je šetala evropska i srpska elita. Neke od najprepoznatljivijih vila u njoj krajem 19. veka podigli su domaći inženjeri i arhitekte sa inostranim diplomama. Park po uzoru na evropski duh i kulturu osmislili su austrijski i češki stručnjaci i baštovani. Zahvaljujući tome, evropski duh u Vrnjačku Banju stigao je u 19. veku.

U svesti ljudi uvek je prvospomenuta srpska banja, jer kad kažu banja – misle Vrnjačka, naša je najveća, najstarija i najpoznatija banja. Ona svakako drži lidersku poziciju u banjskom i zdravstvenom turizmu Srbije.

Rezervišite svoj boravak na vreme !

Apartman 101

Apartman 101 je savremeno opremljen apartman za 1-4 osobe, sa sunčanom terasom, na samo par minuta laganog hoda od centra banje i Promenade.

Rezerviši Apartman 101 →

Apartman 202

Apartman 202 je moderno opremljen apartman za 1-4 osobe, sa velikim dnevnim boravkom, na samo par minuta laganog hoda od centra banje i Promenade.

Rezerviši Apartman 202 →

Apartman 303

Apartman 303 je moderno opremljen apartman za 1-4 osobe, sa širokim dvorištem, na samo par minuta laganog hoda od centra banje i Promenade.

Rezerviši Apartman 303 →

Uživajte u boravku u Vrnjačkoj Banji u moderno opremljenim Stella Apartmanima!

Leave a Reply