“Poljubi me” u Vrnjačkoj Banji

Na Dan zaljubljenih, 14. februara, tačno u podne, na Mostu ljubavi u Vrnjačkoj banji biće osmi put organizovano takmičenje za najduži poljubac, pod nazivom “Poljubi me”, u organizaciji Turistička organizacija Vrnjačke banje.

Za najuspešnije takmičare u kategorijama -najduži poljubac, najstariji par, najatraktivniji par i najudaljeniji par, pripremljene su vredne nagrade. Prošle godine postavljen je rekord u najdužem poljupcu i on iznosi 80 minuta i 44 sekunde. Pobednici kategorije najduži poljubac dobijaju putovanje za dvoje u Prag.

Most će za tu priliku, biti posebno ukrašen stotinama balona u obliku srca, od kojih će biti i napravljena velika kapija na sredini mosta. Manifestaciju će pratiti plesni program, a održaće se i kraća predstava posvećena Nadi i Relji i njihovoj tragičnoj ljubavi.

Love Bridge in Vrnjacka Banja, Serbia

Most ljubavi je jedan od simbola banje, a priča kaže da su se negde pred Prvi svetski rat zavoleli učiteljica Nada i oficir Relja. Kada je počeo rat, Relja je otišao i sa vojskom stigao do Grčke gde se zaljubio u Grkinju zbog koje je zaboravio svoju Nadu. Ona je tugovala, kopnela i umrla mlada i nesrećna.

Devojke, potresene Nadinom sudbinom, u želji da sačuvaju svoju ljubav, na katance ispisuju imena svojih voljneih i vezuju za ogradu mosta gde su se Nada i Relja nekada sastajali. Prilikom jedne od mnogobrojnih poseta Vrnjačkoj Banji, tu priču je čula Desanka Maksimović i napisla jednu od svojih najlepših pesama “Molitva za ljubav”.

Čini se da u Srbiji ne postoji simboličnije mesto za proslavljanje Dana zaljubljenih od Vrnjačke Banje. Most ljubavi, vrnjački fijaker, uske romantične ulice i prelepi park, mesta su kroz koja su do sada prošli i koja su posetili neizbrojani parovi iz zemlje i sveta, uživajući u svojevrsnom šarmu Vrnjačke Banje.

Manifestacija “Poljubi me” svake godine je ispraćena i adekvatnim zabavnim programom, posetioci mogu uživati u muzici, hrani i piću i naravno celoj Vrnjačkoj Banji koja se na ovaj dan pretvara u srpsku prestonicu ljubavi.

Prijavljivanje za ovogodišnju manifestaciju je u toku, a svi koji žele da se prijave mogu to učiniti na telefone Turističke organizacije 036-621-900, ili lično na dan održavanja manifestacije.

Rezervišite smeštaj u Vrnjačkoj Banji u Stella Apartmanima i dođite da slavimo ljubav zajedno!

Rezerviši Apartman 101 →

Rezerviši Apartman 202 →

Rezerviši Apartman 303 →

Leave a Reply