Dani Bate Stojkovića “Da se ja pitam…” sedmi put u Vrnjačkoj Banji

Sedmi put za redom Dani Bate Stojkovića održavaju se od 10. do 13. avgusta u Vrnjačkoj Banji, u čast velikana srpskog glumišta, Danila Bate Stojkovića. Istovremeno, trajaće jubilarni 40. Festival filmskog scenarija.

Domaćin Batinih dana ove godine je naš proslavljeni glumac Dragan Vujić-Vujke, a gošće su: Mira Banjac, Milena Dravić, supruga Bate Stojkovića, Olga Stojković, Dragana Varagić, Milan Caci Mihailović.

Ovogodišnji Dani Bate Stojkovića nose naziv “Da se ja pitam… a kao i prethodnih godina manifestaciju će obeležiti pozorišne predstave, filmske projekcije, književne večeri, izložbe, koncerti. Po rečima Nikole Džamića, predsednika Udruženja “Prijatelji Bate Stojkovića” svečano otvaranje je planirano za sredu, 10. avgusta u 21:00h, u amfiteatru Danilo Bata Stojković, izvođenjem predstave Mirjane Bobić Mojsilović “ Pozovi M radi užitka” u kojoj igraju Katarina Žutić, Snežana Savić i Petar Mihailović, a pre toga biće održana konferencija za štampu u hotelu Solaris Resort od 18.00h. U 20:00h će glumica Dragana Varagić u hotelu Zvezda otvoriti izložbu Aleksandre Jelović “ Glumački portreti”.

U četvrtak 11.08. će se od 11:00h na dan Batinog rođendana, u parku kod “Švajcarije” saditi stabla za zaslužne ličnosti: Draganu Nikoliću, Bati Živojinoviću, Miloradu Mandiću-Mandi, Marinku Madžgalju i Petru Kralju. Od 19:30h će na Trgu kulture biti održano književno veče glumca Milana Cacija Mihailovića, pod nazivom Treći čin, a od 20:30h u amfiteatru Danilo Bata Stojković, glumac Dragan Vujić Vujke će u znak sećanja na Batu, izvesti svoj program nazvan “Koliko se glume skupilo u meni”. Nakon toga će pozorište iz Trstenika izvesti predstavu Dušana Kovačevića “Profesionalac”.

Za petak 12.08. predviđeno je književno veče Matije Bećkovića, na Trgu kulture od 19:30h, a nakon književne večeri biće održan koncert Vlade i Bajke, koji će izvoditi omiljene pesme Bate Stojkovića.

danilo-bata-stojkovic-1376083191-350543

Rezervišite smeštaj u Vrnjačkoj Banji u Stella Apartmanima, i uživajte zajedno sa Batinim prijateljima u evociranju uspomena na barda našeg glumišta.

Rezerviši Apartman 101 →

Rezerviši Apartman 202 →

Rezerviši Apartman 303 →

Leave a Reply